Slimmer door de crisis door inzet van studenten:

Vier onderwijsinstellingen in Oost-Nederland bundelen krachten in loket Novel-T SMART

Covid-19 zet bedrijven en instellingen voor grote uitdagingen en is tegelijkertijd een enorme aanjager voor innovatie. Veranderen en vernieuwen kan van levensbelang zijn. De kennisinstellingen Universiteit Twente , hogeschool Saxion, ROC van Twente en Aventus doen de volgende oproep aan bedrijven en instellingen: maak gebruik van studenten, in de vorm van projecten en stages, om je innovatiekracht te vergroten. Dit aanbod is gebundeld in één loket: Novel-T SMART. Het team achter dit loket helpt bij het finetunen van de opdracht en het matchen van de juiste studenten. Novel-T is partner van Stadscampus Connect-U; where business meets talent.

In Deventer was het initiatief om bedrijven in crisis te koppelen aan studenten al gestart door Saxion, Aventus en een aantal ondersteunende partners. Dit is in samenwerking met de kennisinstellingen in Twente doorontwikkeld, met één SMART matchloket als centrale ingang. Gezamenlijke missie is om ondernemers, onderzoekers en studenten te verbinden.

Studenten zoeken praktijkervaring

Naast bedrijven en instellingen ondervinden ook studenten de uitdagingen van de huidige crisis. Velen hebben door Covid-19 nog geen afstudeerproject, praktijk- of stageopdracht kunnen vinden. Het geleerde in de praktijk brengen is een belangrijk onderdeel van diverse studies. Daarom roepen de kennisinstellingen bedrijven en instellingen op om hun knelpunt en innovatievraag juist nu bij studenten neer te leggen.

Hoe het werkt

Bedrijven of instellingen die graag een knelpunt willen oplossen of een kans zien om te vernieuwen, nemen contact op met het SMART Match Team. In dit team zitten contactpersonen vanuit alle vier de instellingen. Zij helpen bij het aanscherpen van de vraag, wanneer en door welke studenten deze vraag het beste opgepakt kan worden en op welke manier. De oplossing kan verschillende vormen hebben: een stageplek, een teamopdracht of zelfs een mix van studenten van deze kennisinstellingen die werken aan een opdracht. De studenten worden via de opleidingen geworven.

Check www.smartdoordecrisis.nl voor meer informatie.

Deel deze post:

Andere berichten

Een Succesvolle Eerste Matenmiddag bij Prefabmaat: Een Terugblik

Op 16 juni 2023 organiseerde Prefabmaat zijn allereerste Matenmiddag, een evenement dat met groot succes...

Terugblik:Sportinnovator Evenement 16 maart 2023

We kijken terug op een geslaagd Sportinnovator Evenement donderdag 16 maart bij Connect-U met ruim...

Little Rocket: nummer één data bureau in Emerce100!

Little Rocket heeft met maar liefst zes sterren de nummer één plek bemachtigd in Emerce100!