frequently
asked questions

Meer informatie over Stadscampus Connect-U?

Stadscampus Connect-U is volop in ontwikkeling. Al 30% is in business. Voor ondernemers is dit het moment om aan te haken. Start-up, flexwerker, ZZP-er, MKB-er, laten we connecten. Natuurlijk heb je vragen. En daarop geven wij graag antwoord. Antwoorden op de FAQ’s lees je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij, gebruik dan het contactformulier. We nemen dan snel contact met je op.

Op dit moment huisvesten meer dan tien bedrijven in Stadscampus Connect-U. Nu nog op een tijdelijke plek. Heel binnenkort verhuizen zij naar hun definitieve plek in het gerevitaliseerde pand. De betreffende bedrijven vormen een business community die zich vooral richt op smart health & medical technology en serious gaming.

Na verdere transformatie zijn er kantoorruimten, living-working appartments en horeca & leisure voor veel meer bedrijven en business communities.

Op zoek naar kantoorruimte en talent? Connect-U maakt de perfecte match. Er is in deze fase nog veel maatwerk mogelijk. Laten we connecten!

Stadscampus Connect-U biedt werkruimte in het stadscentrum van Enschede voor start-ups, ZZP-ers, flexwerkers, MKB-ers en grotere bedrijven in combinatie met studentenhuisvesting, woon-werk studio’s voor starters op de woningmarkt en een veelzijdig aanbod van horeca en leisure faciliteiten voor ontmoeting en ontspanning. Connect-U is volop in ontwikkeling. In deze fase is veel maatwerk mogelijk en liggen de huurprijzen nog niet vast. We gaan graag met jou in gesprek over de kansen voor jouw onderneming.

Studenten zijn heel belangrijk voor het succes van Stadscampus Connect-U. Connect-U biedt studentenhuisvesting en huisvest onderdelen van Saxion Hogeschool en het ROC van Twente met hun spin-offs. Stadscampus Connect-U legt juist de verbinding: where business meets talent. We verbinden ondernemers, professionals, onderzoekers en talent met elkaar door ze één inspirerend onderkomen te geven op een plek met een ziel in het stadscentrum van Enschede. Connect-U is de broedplaats voor talent, innovatie en business development. Daarnaast is er volop ruimte voor horeca & leisure en ook kunst & cultuur.

Op dit moment worden er 113 ingerichte studentunits met gemeenschappelijke ruimten voor internationale studenten van Saxion en 163 ingerichte studentenwoningen met eigen keuken en badkamer bewoond. Deze kamers worden verhuurd door Xior. Klik hier voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen.

In de nabije toekomst ontwikkelen we in Connect-U 80 betaalbare woon-werk studio’s, verdeeld over 6.600 m². Werk wordt daarmee tijd en plaats onafhankelijk. Kom jij van school en wil je jouw carrière een kickstart geven? Dan is Stadscampus Connect-U de plek voor jou. Informeer naar de mogelijkheden.

Binnen in Stadscampus Connect-U wordt op dit moment hard gewerkt aan een geweldige transformatie en revitalisering. We realiseren ons dat dat niet zichtbaar is van buiten. We leiden je met trots rond om jouw inzicht te geven in de geweldige mogelijkheden die Stadscampus Connect-U biedt. Neem contact met ons op voor een rondleiding.

In Stadscampus Connect-U is een continue dynamiek. Al 30% is in business. Het zijn de business communities die Connect-U tot succes maken. Het vroegere ziekenhuis transformeert meer en meer naar nieuwe bron van leven en vooruitgang. Saxion Hogeschool, ROC van Twente en hun spin-offs namen intrek in Connect-U. Studenten uit de hele wereld wonen er. Op dit moment is zo’n 17.000 m² af. In dit deel vind je Saxion met o.a. het Centrum voor Ondernemerschap, Mechatronica, TPAC lab en de 3D betonprinter. In april is de onderwijsruimte voor het ROC van Twente af voor de opleiding Gaming. De opleiding Media Vormgeving haakt later aan.

163 studentenwoningen met eigen badkamer en keuken en 113 ingerichte studentenwoningen voor internationale studenten van Saxion zijn bewoond.

Nog eens 38.000 m² gaan we de komende periode realiseren in nauwe samenwerking met de Connect-U community en toekomstige huurders. Dit is het deel dat gericht is op start-ups, ZZP-ers, flexwerkers, MKB-ers en grotere bedrijven. Wanneer Stadscampus Connect-U 100% in business is, is nu nog niet bekend. Doelstelling is dat over vier jaar alle geplande delen zijn gerealiseerd.

Stadscampus Connect-U biedt inspirerende ruimten op een plek met een ziel in het stadscentrum van Enschede. Nu al zijn er ruimten beschikbaar om een evenement te organiseren. In de toekomst na verdere transformatie zijn er talloze nieuwe mogelijkheden voor events. Dit jaar een event organiseren? Neem contact op voor de mogelijkheden.

In de toenmalige Enschedese wijk de Stadsweide is in 1914 het rooms-katholieke Sint Jozefziekenhuis geopend als tegenhanger van het al bestaande algemene ziekenhuis Ziekenzorg. Het gebouw groeide in de jaren mee met de stad. Bijna onherkenbaar vormt het oorspronkelijke ziekenhuis nog altijd het hart van het gebouw. Dat is in de aflopen honderd jaar diverse keren verbouwd en uitgebreid. De imposante voorgevel met erkers maakte in de jaren zestig plaats voor een destijds moderne voorbouw in travertin met een nieuwe hoofdentree. De voortuin met oprijlaan transformeerde tot wat nu de parkeerplaats is. Daar prijkt ook het standbeeld van Alphons Ariëns. Aan de achterzijde lag ooit een fraaie tuin, waarop de patiënten uitkeken. De rooms-katholieke oorsprong is nog altijd tastbaar in de kapel. Daaromheen lagen de zusterkamers. De twee binnenplaatsen zijn vol gebouwd.

Is jouw vraag niet beantwoord?
Vul dan het contactformulier in

Aanmelden nieuwsbrief

Hebben we je interesse in Connect-U (verder) aangewakkerd?
Laten we connecten. Laat je e-mailadres achter en stay tuned.

* verplicht