Terug naar archief

Event:
RevalidatieGames Meetup

Bent u geïnteresseerd in wat games kunnen betekenen voor revalidatie van patiënten thuis, bij de fysio, of in een zorginstelling?

15:00

Saxion
Connect-U Gebouw

Ontdek innovatieve revalidatiegames

Kom dan naar de RevalidatieGames Meetup op woensdag 31 januari, 15:00-18:00 uur, op Ariensplein 1(Saxion Centrum van Ondernemerschap), Enschede.

Deze bijeenkomst is voor iedereen die geïnteresseerd is in de kansen van games voor revalidatie van patiënten. Of u nu een zorgprofessional, student, docent, onderzoeker of ondernemer bent, u bent van harte welkom!

  • Ervaar demo’s van revalidatiegames
  • Leer van experts
  • Deel ervaringen en inzichten met elkaar

Ben je nieuwsgierig naar de demo’s die je kunt ervaren? 
Bekijk dan de drie bedrijven die betrokken zijn bij het KIEM-onderzoeksproject “XR op de IC”.

InMotionVR biedt een intelligente combinatie van gamification, slimme sensoren en virtual reality met hun applicatie Corpus VR. Cliënten volgen therapie in de VR-wereld, terwijl feedback van sensoren wordt weergegeven in het dashboard. Dit maakt automatische aanpassing van moeilijkheidsniveaus mogelijk en geeft de zorgprofessional een overzicht van de gegevens.

HoloMoves maakt gebruik van mixed reality waar hologrammen rondom de gebruiker worden geprojecteerd terwijl de echte wereld zichtbaar blijft. Via oefenspellen kan therapie worden geïntensiveerd en gepersonaliseerd. Ze hebben ook interactieve informatiemodules om een cliënt beter inzicht te geven in hun diagnose en scenariotraining voor zorgprofessionals.

SyncVR Medical heeft virtual reality-toepassingen voor verschillende doeleinden, waaronder mobilisatie en revalidatie. SyncVR Fit biedt een breed scala aan VR-oefeningen, zoals doelverdediging in een virtuele sportschool. Deze oefeningen kunnen zowel zonder regels of op protocol gebaseerd zijn, waarbij een cliënt een voorgeschreven protocol volgt terwijl de zorgprofessional hun voortgang bijhoudt.

Wanneer

31 januari, 2024

at 15:00 -

18:00

Organisator

Saxion

Locatie

Connect-U Gebouw

Ariënsplein 1, Enschede
The Netherlands.

Categorieën

Kennisdeling